Sağlık
Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş D-Smart Ekranlarında Yayınlanan “Haftanın Konuğu” Programına Konuk Oldu
Tenis çok özel bir spor ancak ülkemizde hak ettiği yerde değil Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş D –Smart’ta yayınlanan “Haftanın konuğu”programının konuğu oldu.
Tenis çok özel bir spor ancak ülkemizde hak ettiği yerde değil
Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş D –Smart’ta yayınlanan “Haftanın konuğu”programının konuğu oldu.D Smart Spor Müdürü Aykut Aydın’ın sorularını yanıtlayan Durmuş özetle şöyle konuştu:”Sporunu yaparak geldiğim birçok branşta yöneticilik de yaptım. Tenis branşında 20 yıldır yöneticilik yapıyorum. 20 Yıl öncesinden bugüne kadar hayal ederek geldik.
Tenisin, herkesin yapabileceği hatta mahallesinde oynayabileceği bir branş haline gelmesi gerekiyordu. Bu anlamda stratejik çok önemli kararlar aldık.
Anadolu’nun her yerinde turnuvalar düzenliyoruz. 15 Yıl önce söylediğim şeyin bugün de arkasındayım. Tenis asla zengin sporu değildir.
Stratejilerimizi Gençlik ve Spor Bakanlığına bu inançla anlattığımız zaman, projelerimizin gerçekleştiğini görebiliyoruz.
Tenis bireysel bir branş, ancak kortun dışına çıktığınız zaman bambaşka bir takım çalışması olduğunu görebiliyorsunuz.
Kadınlar Tenis Birliği, turnuvayı Türkiye’ye verdiği zaman seyirci açısından büyük bir tedirginlik yaşadılar. Onlara bugüne kadarki en büyük seyirciyi ve ilgiyi göreceklerini söyledim.
Lig, bir branşın en değerli ürünüdür. Bu değeri korumak için o ligin en önemli unsuru olan sporcuların mutlaka o lige katılmış olmaları gerekir. Aksi taktirde kimsenin ilgisini çekemeyiz.
İstanbul dünyanın en güzel şehirlerinden bir tanesi. Bu güzel şehrin güzel bir lokasyonunda tenis merkezimiz mevcut. İstanbul, dünya şampiyonasının yapılabileceği, herkes tarafından benimsenmiş bir şehir.
Şu anda 8 tane sporcumuz olimpiyat kapsamında mücadele ediyor. Sporcularımızın tereddütsüz her sıkıntısını karşılıyoruz.
Sponsorların sayısının artması, tenis branşı için çok önemli. Sponsorlar ile Federasyonların iş birliği halinde olup, ortaklaşa hareket etmeleri gerekir.
Tenisçilerimiz, üniversite çağına geldikleri zaman Amerika’ya gidiyorlardı. Gençlik ve Spor Bakanlığı tam 52 üniversiteyle tam burslu olacak şekilde, milli sporcularımıza çok önemli bir destek sağladı. Bu durum başarılı olan sporcularımızın ülkemizde kalması adına çok büyük önem arz ediyor.
Aileler çocuklarının eğitimlerine öncelik vermek istiyorlar. Artık hem sporcu olup hem de üniversitelerde burslu olarak eğitimlerine devam edebileceklerini görmüş oldular. Bu durum da sporcularımızın ülkemizde kalması adına elimizi çok güçlendirdi.”
Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı