Connect with us

Kültür Sanat

Sepet Terk Oranını Azaltmanın 5 Önemli Yolu

Dijital Pazarlama Stratejileri ile Sepet Terk Oranını Yüzde 50 Azaltın Pandemi sürecinde başlayan ve büyüme hızını daha da artıran e-ticaret hacmi, 2022 yılında yüzde 109’luk bir artışla 800 milyar TL olarak gerçekleşti.

Published

on

Dijital Pazarlama Stratejileri ile Sepet Terk Oranını Yüzde 50 Azaltın

Pandemi sürecinde başlayan ve büyüme hızını daha da artıran e-ticaret hacmi, 2022 yılında yüzde 109’luk bir artışla 800 milyar TL olarak gerçekleşti. E-ticaret büyümeye devam ederken şirketlerin en büyük sorununun sepet terk oranı olduğunu söyleyen Dijital Pazarlama Okulu Kurucusu Yasin Kaplan, site içi düzenlemeler ve dijital pazarlama stratejileri ile bu oranın yüzde 50 oranında azaldığını söyledi.

Erişim kolaylığı, çeşitlilik, karşılaştırma ve güvenlik önlemlerinin artması ile büyük bir yükselişe geçen e-ticaret, gün geçtikçe daha da önem kazanıyor. E-ticaret hacmini artırmak ve daha fazla kullanıcıya ulaşmanın yollarını arayan şirketlerin en önemli sorunu sepet terk oranı olduğu ifade ediliyor.

Sepet terk oranının; bir e-ticaret işletmesinin müşteri deneyimi, web sitesi tasarımı, fiyatlandırma politikaları ve ürün sunumu gibi konularda performansını ölçmek için önemli bir gösterge olarak kullanıldığını söyleyen Dijital Pazarlama Okulu Kurucusu Yasin Kaplan, “Yapılan araştırmalara göre tüm sektörlerde sepet terk oranı yüzde 66,6 olarak seyrediyor. Ne yazık ki bu da terk edilmiş her bir ürünün site içerisinde düzenlenmesi gereken noktaların ve yapılan stratejilerin hatalı olduğunu gösteriyor ”dedi.

Kaplan, sepet terk oranını azaltmanın 5 önemli yolunu şu şekilde sıraladı:

Kullanıcı Dostu Olun

Web sitenizi kullanıcının istediği tüm bilgilere rahatça erişebilecek düzeye getirin. Arama kutusunu ve ürün filtrelerini ürünleri daha hızlı bulabileceği şekilde optimize edin. Aynı zamanda kullanıcıyı zaman kaybetmeden ürüne ulaşması için web sitenizi üye olmadan satın alacağı şekilde tasarlayın. Ürün açıklamalarını daha detaylı şekilde yazın ve görsellerde mutlaka detaylara yer verin. 

Sürpriz Fiyatları Bir Sonraki Aşamaya Bırakmayın

Öncelikle fiyatları ne piyasanın çok altında ne de çok üstünde tutun. Rekabetçi fiyatlarla sunarak ürünün pazar standartlarına uygun olduğuna emin olun. Aynı zamanda fiyata KDV veya kargo ücretlerini sonradan eklemeyin. Mümkün olduğunda ilk gördüğü tutarda alışverişi sonlandırması kullanıcıyı memnun eder. Bu yüzden kargo ücreti dahil fiyatlar sunun. 

Ödeme Seçeneklerini Artırın

Web sitenize farklı ödeme seçenekleri entegre ederek kullanıcıya yardımcı olabilirsiniz. Kapıda ödeme, havale veya taksitli seçenekler ile farklı seçenekler sunabilirsiniz. Güvenli kart saklama uygulamaları ile satışa giden hızı arttırabilirsiniz. 

Harekete Geçiren Mesajlar Verin 

Ödeme kısmına geçildiğinde harekete geçirici mesajlar ile kullanıcı daha fazla vakit kaybetmeden satın alması amaçlanır. Şimdi Al Sonra Öde, Şimdi Al Yarın Kargoda gibi hızlı harekete geçmesini söyleyen mesajlarla kullanıcının alışverişinin tamamlaması hedeflenir.

Dijital Pazarlama Stratejileri ile Kendinizi Hatırlatın

Dijital pazarlamanın en çok kullanılan stratejilerinden biri olan remarketing çalışmaları ile kullanıcı farklı bir web siteye gittiğinde de reklamlar gösterilerek hatırlatma optimizasyonları sağlanabilir. Hedefleme ve site içi optimizasyonları kullanılarak kullanıcı siteyi yeniden ziyaret etmesi sağlanır. Uygulama bildirimleri ile hatırlatma oranını arttırabilirsiniz. Aynı zamanda e-mail marketing ile ek indirim tanımlanarak kullanıcının alışverişi tamamlaması hedeflenir.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Continue Reading
magazin haberleri