Gündem
Sefer Doğan Özdoğan: Türkiye'de Girişimci Olmak Zor Değil
Pazarlama, perakende, dış ticaret, işletme ve uluslararası ilişkiler üzerine eğitimini tamamlayan Sefer Doğan Özdoğan, girişimcilik ruhunun küçük yaşlardan geldiğinin altını çiziyor ve sektördeki başarılı işlerine bir yenisini daha ekliyor.
Pazarlama, perakende, dış ticaret, işletme ve uluslararası ilişkiler üzerine eğitimini tamamlayan Sefer Doğan Özdoğan, girişimcilik ruhunun küçük yaşlardan geldiğinin altını çiziyor ve sektördeki başarılı işlerine bir yenisini daha ekliyor. İngiltere de kurulan ve yakın zamanda ilk kez Türkiye’de faaliyete geçireceği yeni projesi ile bir ilke imza atmaya hazırlanıyor.
Türkiye’de ilk defa dünya ile birlikte yaratıcılık, inovasyon ve girişimcilik kavramları aynı anda yoğun olarak kullanılmaya başlandı. Böylelikle girişimcilik, sadece ekonomik alanda değil sosyal alanda da varlığını sürdürmeye ve yeni fikirlerin ortaya çıkmasında kolaylık sağladı. İhtiyaçlara hizmet eden ve fayda sağlayan fikirlerin hayata geçirilmesi ise birçok farklı sektörün yol haritasını belirliyor. Bu doğrultuda kullanıcıların ve üreticilerin yaşadığı eksiklikleri yeni bir girişimcilik örneğiyle ortadan kaldırmaya hazırlanan Sefer Doğan Özdoğan, yakın zamanda hayata geçireceği projesi ile bir ilke imza atacak.
Mimari Tasarımlar Yapay Zekâ ile Buluşacak!
Yakın zamanda ulusal ve uluslararasında örneği olmayan ve ilk kez Türkiye’de faaliyete geçecek olan projesini duyurmaya hazırlanan Sefer Doğan Özdoğan, girişimcilik hikayesiyle de birçok kişiye ilham olmaya hazırlanıyor. Üreticiler, mimarlar, tedarikçiler ve daha fazlasının bir araya geleceği projesini anlatan Özdoğan: ‘Türkiye girişimci olmak için çok fazla fırsatlar sunan bir pazara sahip. Fikri ortaya koymak ve geliştirmek için hedef sektörümüzü ve pazarımızı tecrübe etmemiz gerekiyor. Günümüze uyarlamak sürdürülebilir ve bağlamsal teknolojilerle desteklemek gerekiyor. Farklı sektörlerdeki deneyimlerimle birçok başarı elde ettim. Aynı zamanda hem Türkiye’de hem yurt dışında üreticiler, mimarlar ve inşaat firmaları ile ortak projeler yürüttüm. Uzun zamandır ise inşaat ve üretim sektörünün içerisindeyim. Üretici firmaların sorunlarını görmeye başladıkça bu proje üzerinde düşünmeye başladım. Bu süre zarfında Türkiye ve Avrupa’daki mimarlık firmalarının da ihtiyaçlarını görebilme şansım oldu. Yani aslında bir tarafın eksikliği, diğer tarafın ihtiyacı tamamlandığında ortaya çok güzel bir girişimcilik örneği çıkmış oldu. Biz bugün emeğe dayalı bir şeyi çözüyoruz. Emeğe dayalı hem üreticinin hem tasarımcının hem kullanıcının sorunlarını ortadan kaldırıyoruz. Bunu yaparken bir yandan da bir kullanım değişikliği oluşuyor. Bir alışkanlık gidiyor yerine yeni bir alışkanlık geliyor. Bu süreç yapay zekaya kadar evrilebilecek. Yeni bir sistem hatta sektör oluşturuyoruz diyebiliriz aslında. Türkiye’de ilk kez faaliyete geçecek olması da ayrı bir mutluluk bizim için. Projemizi duyurmak için gün sayıyoruz.’ açıklamasında bulundu.
Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı