YAŞAM
Makula Deliği
Makula deliği, görme merkezinin tam ortasında bulunan bir deliktir. Makula bir hastalıktır.
Makula Deliği Kimlerde Görülür?
Makula deliği göz rahatsızlığı, kadınlarda ve kırk yaşından büyüklerde daha yaygındır.
Makula Deliği Belirtileri Nelerdir?
İnsanların görmeleri çarpıktır ve çok bulanıktır. Makula deliği olan bireylerin gözlerinin tam ortasında rahatsızlık duyması yaygındır.
Makula Deliğinde Tanı Nasıl Konur?
Diğer birçok hastalıkta olduğu gibi, OKT ve makula deliği tanı koymak için en güvenilir ve güvenilir yöntemlerdir. Bu yöntem, makula deliği muayenelerinin ardından tanıda kolaylık sağlar.
Makula Deliğinde Tedavi Yöntemleri Nelerdir?
Bir tedavi yöntemi, vitrektomi olarak bilinir. İlaç maalesef yok. Çok sayıda göz hastalığının ilaçla tedavisi mümkün değildir, ancak dikişsiz ameliyatlar yapılabilir.
Sarı Nokta Hastalığı Nedir?
Gözümün arkasındaki makula, insanların detayları görmelerine izin verir. Bu bölümde ortaya çıkan herhangi bir sorun, önemli ayrıntıları gözden kaçırmamıza neden olur. Örneğin, sarı nokta hastalığı olan bir kişi iğne ve ipliği görebilir, ancak iğneye ipliği takmayı başaramaz. Bu durum sarı nokta hastalığı olarak bilinir.
Sarı Nokta Hastalığı Kimlerde Görülür?
Sarı nokta hastalığı, genellikle altmış beş yaş üstü insanlarda görülen hipertansiyondur. Güneş ışınlarına çok fazla maruz kalan insanlar da bu hastalığa yakalanabilir, ancak bu hastalık daha yaygındır.
Sarı Nokta Hastalığının Farklı Tipleri Var mıdır?
Sarı nokta hastalığı kuru ve yaş olarak ikiye ayrılır. Hastaların %80’i kuru sarı nokta hastalığından muzdariptir. Kuru sarı nokta hastalığı olan insanlar yaşlandıkça sarı nokta hastalığı yakalanabilir.
Sarı Nokta Hastalığında Belirtiler Nelerdir?
Bu tür sorunlarınız varsa, sarı nokta hastalığı olabilir. Sarı nokta hastalığının eskisi gibi canlı renkleri görmeme ve loş ışıklı yerlerde rahatsızlık da diğer belirtilerdir. Son olarak, çok küçük ayrıntılara dikkat ediyorum. Bunların en açık işaretleridir.
Sarı Nokta Hastalığında Hangi Tetkikler Yapılıyor?
Göz muayenesinde sıklıkla özel aletler kullanılır. Daha sonra bir göz anjiyografisi ve optik koherens tomografisi (OKT) testi yapılarak sarı nokta hastalığının tanısı kesinleştirilir ve tedavi aşamasına geçilir.
Katarakt Tedavisi Nedir?
Katarakt ameliyatı tedavi yöntemidir. Şu anda Katarak başka bir tedavi seçeneği değildir. Maaleler. Bu dikişsiz cerrahi operasyon, göze artık işlev görmeyen bir lensin yerine yapay bir lensin takılmasını içerir. Bu nedenle görme bozukluğu önemli ölçüde iyileşir.
Katarakt Ameliyatı Ne Zaman Gerekir? Kimler Olmalıdır
Görme kaybı yaşayan hastaların %60’ından fazlası katarakt ameliyatı tabi tutulur. Hastanın çok önemli bir görme kaybı yaşadığı için artık beklemek mantıksızdır. Bu oran bazen beklenmedik bir şekilde ameliyata tabi tutulabilir.
Katarakt Nasıl oluşur? Belirtileri Nelerdir?
Yaşlandıkça daha net hale gelir. Katarakt ameliyatı sonrası en önemli belirtiler gözde bulanıklaşma ve ortamın dumanlı görünmesidir. Katarakt operasyonu tüm bu sorunları giderir.
Katarakt Türleri Nelerdir?
Katarakt hastalıkları çoktur. Konjenital katarakt, senil nükleer katarakt, kortikal katarakt, arka subkapsüler katarakt, arka polar katarakt, kortikonükleer katarakt, hipermür katarakt, morganyen katarakt ve katarakta nigra bunlardan bazılarıdır.