Sağlık
Hemşirelik ; “Ortada Kalmışlar Mesleği” !
YouTube Program Yapımcısı Oğuzhan Uğur’un programında konuşan bir erkek hemşire isyan etti. Hemşireliğin ‘Ortada Kalmışlar Mesleği’ olduğunu ifade eden seyirci, bir hemşire arkadaşının 6 lira teşvik ödemesi aldığını söyledi.
Türkiye’de 300 bin hemşirenin görev yaptığını anlatan seyirci, hemşirelerin bir görev tanımının olmadığını, mesleği dışında işlerle ilgilendikleri için hastaları ile ilgilenmeye vakitlerinin kalmadığını savundu. Uğur’dan bir gün hemşirelerin sorunları hakkında bir program yapmasını isteyen erkek hemşire, şunları söyledi, “Daha önce polis,öğretmen,asker arkadaşları dinlediniz ve şuan ülkemizde 300.000’e yakın hemşire arkadaşımız var onların şikayetlerini dile getirmeye geldim. Ben bizlere hemşire demiyorum gönül isterki kelime anlamıyla kız kardeş diyeyim manevi anlamıylada anne diyeyim ben bizlere ortada kalmışların mesleği diyorum. Parça parça ödenen adına teşvik ek ödeme vs. denilen bazı arkadaşlara altını çiziyorum abartmadan söylüyorum 6 liraya kadar yatan teşvik ödemelerinden bahsetmek istiyorum. İdare böyle istiyor, baş hekim böyle uygun gördü, baş hemşirenin kesin talimatı diyerek sahada sürekli baskı uygulanan bir mesleki gruptan bahsetmek istiyorum. Hastanenin her yerinde varız ortada bir görev mi var hemşire yapsın, ortada bir iş mi var hemşire yüklensin dinlenmeye tek tek gönderilen ama çalışmaya toplu çağırılan tek meslek grubuyuz. Gece gündüz hastanedeyiz tabiki olucaz işimiz o bilerek seçtik bilerek istedik”
İtiraz Eden Hemşireler Başhekimlikler Tarafından Tutanakla Cezalandırılıyor
Yemekler inanılmaz kötü, muamele inanılmaz kötü hiç bir şekilde sesimiz dinlenmiyor, sesimiz kısılmaya çalışılıyor, sesi kısılmayan ise 2 gün içerisinde sahte tutanakla yeri değiştiriliyor. Biz kısaca ne istiyoruz, bizi rahat bıraksınlar biz hasta bakmak istiyoruz. Hemşire ilacın peşine düşüyor, hemşire deponun peşine düşüyor, hemşire şunun peşine düşüyor hemşire bunun peşine düşüyor ama hemşireye izin vermiyorlar ki hastanın peşine düşsünler.Ben yoğun bakımda çalışıyorum ben ilacın, deponun, malzemenin peşine düşüyorum ama hastamın peşine düşmeme izin verilmiyor” (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)