Sağlık
Dilovası Devlet Hastanesi’nde Neler Oluyor ? (Özel Haber)
Kocaeli Dilovası Devlet Hastanesi Başhekimi’nin sağlık personeline mobbing uygulandığına ilişkin iddialar yerel bir haber sitesinde yayınlandıktan sonra sosyal medya aracılığıyla da gündeme geldi.
Dilovası Devlet Hastanesi Başhekimi İddiaları Kabul Etmedi
Bilim Sağlık Haber Ajansı (BSHA) hakkında mobbing iddialarının taraflarından Dilovası Başhekimi Op.Dr. Ömer Naci Yılmaz’a ulaştı. Başhekim hakkındaki iddiaları kabul etmeyerek, açıklamalarda bulundu. Yerel bir haber sitesinde yayınlanan haberde yazılan iddiaları kamuoyuna yansıtan kişi ve kişilere ulaşılamıyor. Başhekimden mobbing gördüğü için intihar teşebbüsünde bulunduğu iddia edilen sağlık çalışanı da BSHA’nın görüşme talebini reddetti. Dilovası Hastanesi Başhekimi Naci Yılmaz’ın hedef alındığı iddiaları basın kanalı ile kamuoyuna ileten kişi ve kişilere ulaşılamadı ama konuyla ilgili bilgi sahibi sendika yöneticileri ile görüşme sağlandı. Ayrıca hastanede çalışan ve iddiaların doğru olmadığını ifade eden kişiler de BSHA’aya ulaşarak açıklamalarda bulundu.
Başhekim Yılmaz: İşlerine gelmeyince mobbing diyorlar!
Dilovası Başhekimi Op.Dr. Ömer Naci Yılmaz BSHA’ya yaptığı açıklamada, iddiaların asılsız olduğunu konuşmalarının çarpıtıldığını söyledi. Başhekim Yılmaz, “6 buçuk yıldır Dilovası Devlet Hastanesi’nde başhekimlik görevi yürütüyorum. Hakkımda yerel bir haber sitesinde çıkan haberde yer alan iddiaları ben de okudum. Hiçbirini kabul etmiyorum. Şubat ayında sözleşmem doluyor bu yaşananlardan sonra belki de görevden ayrılırım. Ben aldığım notlar üzerinden konuşma yaptım. Özellikle not alarak konuştum çünkü benimle uğraşıldığının farkındayım. Deftere not alarak yaptığım konuşma metnim de duruyor” dedi.
Yılda Üç Kez Mobbing Eğitimleri Yapıyoruz
“Mobbing uyguladığım iddiaları asılsızdır. Biz yılda iki üç kez mobbing eğitimleri yapıyoruz hastanemizde. Bunların ikisi internet üzerinden biri yüz yüze gerçekleştirilmiştir. Buna rağmen mobbing tanımı yeterince anlaşılamamış sanırım” diyerek açıklamalarına devam eden Başhekim Naci Yılmaz şöyle konuştu: “Personel işine gelmeyen, yasal bir uygulama ile karşılaşınca bunu mobbing olarak algılıyor. Ve bu şekilde yansıtıyor. Biz hastanenin hiçbir biriminde görev tanımına uymayan hiçbir kimseyi hiçbir yerde görevlendirmeyiz. Bunu yapmak iş bilmezlik olur, önce kendi ayağıma sıkmış olurum tabiri caizse.”
“Kimseye hakaret etmedim”
“Hadsizler siz kimsiniz” şeklinde personele hitap edip etmediği sorumuza Başhekim Yılmaz şöyle cevap verdi: “Böyle bir cümle kullanmadım. Sendikaya bağlı olarak acil serviste çalışanlar hastanede 24 saatlik nöbet tutmak istiyorlar. Haftada iki üç defa hastaneye gelmek istiyorlar bu da ayda 8-10 defaya denk geliyor. Bu çalışma şekli Bakanlık tarafından yasak değil ancak önerilen de bir çalışma şekli de değil. Yaşanan bazı acı olaylar, kayıplar neticesinde. Bir dönem yapıyorduk. Hemşire sayısı yetersizliğinden 8-16 döndüremediğimiz için 24 yapıyorduk. Şimdi bunu 24’ü, 8-16’ya çevirdiğimiz zaman işlerine gelmedi. Maddi kayba uğradık diyorlar. Bunun üzerine bu iddiaları ortaya atan grup olduğunu düşünüyorum. Her şeyi istedikleri gibi yorumlamaya başladılar. Anket konusuna gelince, anketlerde yorum olarak doktorlar bilgisiz, yönetim ilgisiz, hastane bilgisiz yetersiz, doktorların açıklarını biz kapatıyoruz gibi cümleler yazıldığını gördüm. Ben bir uzman hekimim, kendim hiçbir hekimim hakkında böyle bir şey söyleyemem. Evet ben doktorlar ile siz bu şekilde konuşamazsınız bunları söyleyemezsiniz bu kimsenin haddi değil dedim. Hadsizler siz kim oluyorsunuz gibi cümleler kurmadım. Acili çeviren 30 hemşiremiz var. Hastanemizde toplam doktor sayısı acilde görevli olanlar da dahil 10 tane. Adam kayırma iddialarına gelince, başhekim olarak doktorlar ile bire bir görüşebiliyorum. Sayıca az olduğu için. Ancak sayıca çok olan personelle birebir görüşme yapabilmem mümkün değil. Bu nedenle bana ayrımcı diyorlar. Anketleri isimleri söyleyerek okumadım o da yalan. Anketlerin evet hayır kısımları var bir de yorum kısmı var. Ben yorumlar ile ilgili eleştiri yaptım. Anketlere genelde sıkıntısı olan kişiler katılır. Sorunlar yazılır ancak yazılan şeylerdeki üslubu eleştirdim ben. Acil servis hemşirelerine hakaret etmedim.”
1 Hemşire 1 Hekim Etmiyor Demedim, Ekip Ruhunu Anlattım
İddiaların yazılı olduğu haberde yer alan, “Hadsizler, siz kimsiniz de doktorları şikayet ediyorsunuz. Onlar benim himayemde. Hastaneye mali gelir getirenler onlar. Hemşire kim oluyor. Onlar olmasa siz sıfırsınız. 1000 tane hemşire 1 hekim etmiyorsunuz. Yanyana gelmiş birçok sıfır başında 1 olmadan anlamsızdır” cümlelerini sarf edip etmediği sorusunu yönelttiğimiz Başhekim Yılmaz, “Ben orada ekip ruhundan bahsettim. Birkaç örnek verdim. Bir dişlinin çarkları gibidir bir kişi eksik olursa bu çark dönmez dedi. Kadın erkek eşitliğine inanmıyorum demedim aksine kadın erkek eşitliğinden bahsettim. Ekip ruhunu anlatmak için bu anlamda örnekler verdim. Bir de matematiksel olarak anlatayım size dedim. 3 tane sıfırı yanyana yazın dedim. Bir anlamı yok. Başına 1 koyun dedim. 1000 olur dedim. Yani doktor burada 1, yanına da 3 tane sıfır koyunca 1000 oluyorsunuz dedim. Birlikte 1000 oluyorsunuz dedim. 1 tane hemşire 1 hekim etmiyor demedim. 1000 yazdık oraya, sonra sıfırları aldım oradan 999 eksiliyor 1 oluyor doktorun değeri de azalıyor bu sefer dedim. Doktorun değeri de azalıyor bu sefer. Yani ekip halinde bin oluyorsunuz ayrı olduğunuz zaman anlamı olmuyor, çok değersiz oluyor. Ben bunu matematiksel olarak anlatmaya çalıştım.İddialarda yer alan şekilde cümleler kurmadım” açıklamasında bulundu.
“Hiçbir STK’ya hesap vermek zorunda değilim”
Sözleşmesinin Şubat’ta dolacağını söyleyerek, tekrar sözleşmesinin yenilenmesi halinde personele gözdağı verip vermediği, korku yayıp yaymadığı sorumuzu yanıtlayan Başhekim Ömer Naci Yılmaz şöyle konuştu: “Sözleşmenin süresinin şubat ayında dolacağını söyledim. Bitiş zamanlarımda ben hiçbir zaman yeniden görev talep etmedim. Bana en son talep gelir. Bu seferde yine bana talep gelip gelmeyeceğini bilmiyorum. Devam edip etmeyeceğimi de bilmiyorum. O nedenle madem beni bu kadar sevmiyorsunuz bir buçuk ay daha bana sabredin bir buçuk ay sonra herkes için hayırlısı olsun dedim. Devam edebilirim de etmeyebilirim de belki ben de istemeyebilirim. Ayrımcılık iddialarına gelince. Benim odama randevu almadan personelden herkes girebiliyor. Hemşireler, Sağlık Bakım Müdürlüğüne bağlılar. Direk benim yanıma geldikleri zaman müdürlerini atlamışlar gibi olabiliyor. Müdüre hanımın rahatsız olacağını düşünerek önce ona gidin sonra bana gelirsiniz dediğim oluyor. Hiyerarşiyi bozmamak adına. Ama sekreterim örneğin bana ‘hemşire hanım geldi çok ağlamaklı’ deyince ‘hemen gelsin diyorum’ mesela. Hemşirelerden acilde çalışıp da benim yanıma gelip derdini anlatan çok kişi vardır. Görev yerlerinin değiştirilmesi konusunda ise toplantıda personele, ‘gayri yasal bir şey yaptığımı düşünenlere yargı yolu açıktır’ dedim. ‘Gidin beni şikayet edin. Ben eğilip bükülmem. Yağcılık yapmam. Ancak sorumlu olduğum yetkililere hesap verebilirim. Görevim gereği böyle. Ama hiyerarşi saygı çerçevesinde ve anlamında. Herhangi bir STK ya da herhangi bir örgütten korkmam, hesap da vermem’ dedim. Bunu iki kere bilinçli olarak söyledim. Maskeleri düşsün diye. Çünkü benimle uğraşıldığını biliyordum.”
Mobbing nedeniyle intihara teşebbüs eden personeliniz oldu mu?
Dilovası Devlet Hastanesi’nde bir personelin mobbing nedeniyle intihara teşebbüs ettiği ihbarını aldığımızı, konunun doğru olup olmadığı sorumuzu da yanıtlayan Başhekim Yılmaz, “Evet böyle bir olay yaşandı. Bunu yapan erkek hemşire görev yeri değiştirilmesi nedeniyle, önce sağlık bakım müdiresine saldırdı. Birkaç gün sonra da intihar girişiminde bulundu. İlaçları gerçekten içti mi içmedi mi bilmiyorum. Bu kişi daha önce de bayan bir hemşireye bıçaklı saldırıda bulunmuştu. Hakkında soruşturma yaptık. Ceza aldı. Psikolojik sorunları olan bir personel” açıklamasında bulundu.
“Ses kayıtlarına ulaşmaya çalışıyorum”
Başhekim Yılmaz hakkındaki iddialara ilişkin son olarak şöyle konuştu: “Biraz mecazi konuşacağım izninizle. Ben zurnanın son deliği bile değilim. Yani Kocaeli’nin en küçük hastanesinin bir başhekimiyim. Bu kadar basit birisi için ellerindeki bütün kurşunları atıyorlar. Siyasete gidiyorlar. Basına yalan yazıyorlar. Sosyal medyadan saldırıyorlar. Kendilerine itaat edecek birilerini istiyorlar. Benim itaat edeceğim yerler bellidir. Hiyerarşi ve saygı sınırları içerisinde. Ben eğilip bükülmem boyun eğmem hiç kimseye. Kaybedecek bir şeyim yok. Koltuğa yapışık değiliz. Ben göreve başlarken dönemin sağlık müdürüne, ‘eğer benim görevimi yapamadığımı fark ederseniz beni görevden alın dedim eğer ben fark etmezsem. Ama ben fark ettim ki yapamıyorum ben gelip size istifa edersem kusura bakmayın, saygısızlık gibi görmeyin’ dedim. O şekilde başladım ve öyle de devam ettim. Bu anlayışım hiçbir zaman değişmedi. Spontane konuşmadım aldığım notlar üzerinden konuştum. Bilgi işlem personeline konuşma yaptığım salondaki kamera kayıtlarını ve ses alıyorsa o konuların incelenmesini istedim. Pazartesi gidince bunu kontrol edeceğim.”
Sağlık Sen Kocaeli Başkanı Yıldırım: Gençler yanlış anlamışlardır diye düşünüyoruz!
Sağlık Sen Kocaeli Şube Başkanı Erdal Yıldırım, “Yerel internet sitesinde haberi okuduktan sonra ben sahayı gezdim gittim çalışan sağlık personelleri ile görüştüm. Arkadaşlar mobbing var mı dedim. Var dediler. Ama ben başhekim beyle de konuşmadım. Toplantıda personele siz sıfırsınız gibi bir takım sözler ettiği söylendi. Ben inanmadım. Başhekim o anlamda konuşmamıştır. Talihsiz bir konuşma olduğunu düşünüyorum. Ama personeller genç olduğu için yanlış yorumlamışlardır diye düşünüyorum. Haber yayınlanmadan önce mobbing uygulandığına ilişkin bize gelen bir bilgi olmadı. Başhekimimiz iyi birisidir. Çalışkan, birlik beraberliği sağlayan birisiydi. Şimdiye kadar yanlış bir uygulaması olamamıştı. Sağlık çalışanları huzursuz olmuşlar, sözleri yanlış mı anladılar bilemiyorum” diye açıklama yaptı. Bir erkek hemşirenin görev yeri değiştirildiği ve mobbinge uğradığı için intihara teşebbüs edip etmediği konusunda sorumuza Başkan Yıldırım, “Konuyu bende biliyorum ancak söz konusu girişimin mobbing ya da görev değiştirmeyle alakası yok. Yönetim ihtiyaç olduğu zaman hastane içerisinde istediği zaman, istediği kişiyi bir personel gelene kadar başka bir yere verebilir. O arkadaşa da böyle bir görevlendirme yapılmış” diye cevap verdi.
Sağlık Çalışanları Sendikası Başkanı Salman: Sağlık çalışanları baskı altında konuşamıyor
Mobbing iddialarında bulunan hastane personeli açıklama vermezken, hastaneye konunun araştırılması için Sağlık Çalışanları Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Hasan Cavlak ve Kocaeli İl Temsilcisi Mukadtis Ünlütürk’ün, 13 Aralık Cuma günü Dilovası Devlet Hastanesine giderek iddialar hakkında sağlık çalışanları ile görüşme yapmak istedikleri ancak kimse ile görüşme sağlayamadıkları bilgisine ulaşıldı. BSHA’nın ulaştığı, Twitter üzerinde konuyla ilgili paylaşımda bulunan Sağlık Çalışanları Sendikası Ege Bölge Müdürü Şeref Salman, “Gerek sosyal medyada, gerekse hastane içinde isminin gizli kalmasını isteyen bir sağlık personelinden aldığımız mobbing iddiaları doğrultusunda Genel Başkan Yardımcımız Hasan Cavlak ve Kocaeli İl Temsilcimiz hastaneye gitmiştir. Başhekim sekreterliği, başhekim beyin toplantıda olduğunu tarafımıza iletmiş olup hastanenin bazı servisleri gezilmiştir. Konuya yapılan vurgulara rağmen, personel ilgili konuya değinmekten ısrarla kaçınmıştır” dedi. Salman twitter hesabından, “Hemşireye bininiz bir doktor etmezsiniz deyip aşağılayıp mobbingle meslektaşımızı hastanede intihar noktasına getiren, sütur atmadığı için dinlenme odalarını kullandırtmayıp, sürgünle tehditler savuran Dilovası başhekimi hala görevde” cümlelerini paylaşmıştı. Salman’ın paylaşımına yanıt verenler arasında mobbinge tepki gösteren sağlık çalışanlarının yanı sıra Dilovası’nda görev yaptığını, Başhekime yönelik iddiaları kınayanların da olduğu gözlendi.
Sağlık çalışanlarından twitterda mobbing tepkisi
Salman’ın paylaşımlarına yanıt olarak çok sayıda sağlık çalışanı Dilovası Devlet Hastanesi’ndeki iddialar üzerine tepkilerini gösterdi. Bir kullanıcı, “1,5 sene çok ciddi mobbinge uğradım hekim tarafından. Geceleri dişlerimi sıkmaktan uyuyamıyordum. Allah belasını versin ne çektiğimi ben bilirim” paylaşımında bulundu.
Bir başka kullanıcı, “Mobbingin alasını yaşamış biri olarak diyorum ki maalesef bakanlık bunları cezasız bırakmıyor” şeklinde tepki gösterdi.
“Hak, hukuk, adalet” dileyen sağlık çalışanları “Doktorlar prim kazanacak diye hemşirelerin anası ağlıyor. Her nöbet sonrası migren yıldım yeminle bu meslekten” mesajı verdiler.
Başhekime twitter kullanıcıları desteği
Hastanede 7 yıl görev yaptığını belirten bir hekim, Seref Salman’ın tweetine karşılık, “Dilovası’nda 7 yıl görev yaptım. Başhekim söylenenlerin aksine hemşire arkadaşlarımızı bir çok noktada tutardı hatta bu durum kendi aramızda bile çok konuşulan bir konuydu. Ömer Hoca’ya yapılan bu iftirayı kınıyorum” tweeti ile yanıt verdi.
Başka bir kullanıcı Salman’ın tweetine yanıt olarak, “Seka Devlet Hastanesi’nde birlikte çalıştık Ömer Bey ile; biz hemşirelere ve diğer tüm çalışma arkadaşlarına gayet nazik nezaketli davranan, tevazu sahibi bir hekimdi. Bu söylenenlere inanamıyorum, öyle bir insan asla değildir” dedi.
Salman’ın tweetlerine yanıt verenler arasında ayrıca 2 yıldır Dilovası Devlet Hastanesi’nde doktor olduğunu belirten K.Y. adlı kullanıcı şu cümleleri yazdı: “2 yıldır Dilovası’nda doktorum. Paylaşılanlar linç kültürünün bir parçası. Abartılı ifadeler var ve bence sorumlu yanlış yerde aranıyor. Ömer Beyin iyi, yeterli bir başhekim ve idareci olduğunu düşünüyorum.”
THD: Süreç takip edilmektedir
Türkiye Hemşireler Derneği twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Dilovası Devlet Hastanesi başhekiminin hastane personellerine mobbing uyguladığı iddiaları üzerine derneğimiz tarafından süreç takip edilmektedir. Başhekimin iddia edilen baskıcı, iş barışını bozan uygulama ve söylemlerinin soruşturulması gerekmektedir” cümlelerine yer verdi.
Kocaeli Türk-Sağlık Sen: İddiaları duyduk!
BSHA’nın ulaştığı Kocaeli Türk Sağlık-Sen Başkanı Ömer Çeker, Dilovası Devlet Hastanesi Başhekimi hakkında çıkan iddialar hakkında duyumlar aldıklarını belirtti. Konuyla ilgili kimseyle bir görüşme yapılmadığını ancak başhekim hakkında daha önceden anestezi teknikerlerine mobbing uygulandığına yönelik şikayet aldıklarını bunun tutanaklarda mevcut olduğu bilgisini verdi. Tutanakların arşivde olduğunu belirten Çeker, iddiaların asılsız olmadığını düşündüklerini söyledi.
Ses Kocaeli Başkanı Harata: Süreç yönetilememiştir!
Sağlık Emekçileri Sendikası Kocaeli Şube Temsilcisi Murat Hayata BSHA’ya konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi: Diloavası Devlet Hastanesi’nde 6-7 ay öncesinde acil serviste çalışan sağlık çalışanlarının bir problemleri olmuştu. Hasta şikayeti üzerine sağlık memuru ve hemşire arkadaşlar dinlenmeden yargısız infaza uğramışlardı. Bir arkadaşın görev yeri değiştirilmişti. Biz de olaya müdahale oldu. Bu olayı sendika olarak biz yaklaşım açısından eleştirmiştik. Yoksa tabi ki bir başhekim personelin görev yapma yerleri ile ilgili bir takım tasarruflarda bulunabilirler. Burada esas olan görevlendirildiği yerdeki işin niteliği ve işin niteliğinin çalışanın vasfına uygun olup olmadığıdır. Biz de o zaman sendika olarak böyle bir şeye ihtiyaç var ise gönüllü arkadaşlardan başlanmasını talep etmiştik. O sorun o zaman çözülmüştü. Bu son yaşanan olayda ortaya atılan iddialar ve intihara teşebbüs olayı ile ilgili olarak şunları söyleyebilirim. Söz konusu çalışanın psikolojik bir takım sorunları olduğunu, geçimsiz olduğu için kan almaya gönderildiğini, bundan ötürü amirine sözlü saldırıda bulunduğunu öğrendik. Bunun karşılığında çözüm bulamayınca da mobbing iddialarını ortaya attığı bilgisi aldık. Burada olaylar bu noktalara gelmeden çözülebilmesi yöneticiler açısından bir yetenek meselesidir. Maalesef son 10-15 yıldır atanmış yöneticilerin bu konularda ne kadar yetenekli olduğuna ilişkin ciddi soru işaretleri var.”
BSHA hastane personeli ile görüştü
BSHA’nın ulaştığı hastanede çalışan adını vermek istemeyen bir hemşire Başhekim hakkındaki mobbing iddialarını yalanladı. Bir diğeri acil serviste 6 yıldır çalışan bir hemşire de hastanede düzenlenen toplantıda Başhekim Yılmaz’ın söz konusu toplantıda hakaret etmediğini, sözlerinin nasıl böyle yanlış anlaşıldığına ve yansıtıldığına şaşırdığını söyledi.
Acil servis hemşiresi, “6 yıldır Başhekim Yılmaz ile birlikte Dilovası Devlet Hastanesi’nde çalışıyorum. Şu ana kadar gerek personele hekimlere hemşirelere karşı yanlış bir uygulaması olduğunu görmedim. Ortaya atılan iddialar hakkında bir bilgim yok. Aynı kurumdayım ama dinlenme odalarını kaldırdığı, elektirik kestiği gibi konuları duymadım. Toplantı hastanedeki bütün personel ile yapılan bir toplantıydı. Bunca yıllık deneyimli bir başhekim herkesin içerisinde iddia edildiği gibi şeyler söylemez. Basında yer alan ifadeler kesinlikle çarpıtmadır. Mobbinge ben maruz kalmadım. Başhekimin odasına her zaman gidebilirsiniz. Rahat ulaşılabilir bir başhekimdir. Çoğu hastanede başhekimle görüşmek o kadar kolay değildir. Randevu almanız gerekir. Çok zordur bir başhekime ulaşabilmek. Bu meselede taraflar arasında bir iletişim kopukluğu, derdinini çok iyi anlatamamak var diye düşünüyorum. Kurum içerisindeki görevlendirmeler ile ilgili meselede de düşüncem bunun yöneticinin yapabileceği normal bir uygulama olduğu kanaatindeyim” dedi. Görev yeri değiştirildiği için mobbing nedeniyle intihara teşebbüs eden bir personel olup olmadığı sorusu üzerine hemşire, kişinin psikolojik sorunları olduğunu daha önce de hastanede çalışanlara saldırgan davranışları olduğunu ve ceza aldığını ifade etti.
İŞTE O HABERDEKİ İDDİALAR!
Dilovası Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Ömer Naci Yılmaz hakkında sağlık personeline psikolojik mobbing uyguladığı, hatta bir erkek hemşirenin mobbing nedeniyle intihara teşebbüs ettiği, başhekimin doktorlar ile hemşire,sağlık personeli,yardımcı personel ayrımı yaptığı, hastanede düzenlediği toplantıda hakaret içeren cümleler kullandığı, sağlık çalışanlarının dinlenme alanlarını kaldırdığı ve benzeri çok sayıda iddia Korkusuz Kocaeli adlı internet haber sitesinde ve sosyal medyada yer alan konular arasında yer aldı.
Korkusuz Kocaeli adlı internet haber sitesinde, “Dilovası Devlet Hastanesi Başhekimi hakkında çalışanları aşağılıyor iddiası” başlıklı bir haber yayınlandı. Haberde Başhekim Op.Dr.Ömer Naci Yılmaz’ın daha önce de çalışanlarına mobbing uyguladığına ilişkin iddiaların olduğu, bu iddialara yenilerinin eklendiği cümlelerine yer verildi.
Haberde; hastane çalışanlarının Başhekim Naci Yılmaz’ın yönetici olarak karar ve icraatlarında objektif davranmadığı, şahsi husumete dayalı kararlar aldığı vurgulandı. Haberde yine Başhekim Yılmaz’ın kararlarına ‘hayır’ diyerek itiraz edenlerin görev yerlerinin değiştirildiği, personel üstünde korku hükümdarlığı kurulduğu iddiasına yer verildi. Kurum içi yapılan anketlerdeki isimlerin Başhekim tarafından yapılan toplantıda ifşa edildiği, acil hemşirelerine hakaret ettiği de iddialar arasında bulunurken, bir diğer iddia da Başhekim Yılmaz’ın hekim-hemşire ayrımı yaptığına yönelik oldu.
İnternet sitesinde yer alan haberde, hastane çalışanlarının Başhekim Yılmaz’ın doktor harici personeli aşağıladığı, “Hadsizler, siz kimsiniz de doktorları şikayet ediyorsunuz. Onlar benim himayemde. Hastaneye mali gelir getirenler onlar. Hemşire kim oluyor. Onlar olmasa siz sıfırsınız. 1000 tane hemşire 1 hekim etmiyorsunuz. Yanyana gelmiş birçok sıfır başında 1 olmadan anlamsızdır. Benim yoğurt yiyişi böyle. Ben kadın-erkek eşitliğine de inanmam. Ben ne dersem o” cümlelerini söylediğinin belirtildiği ifadesine yer verildi.
Haberde, Başhekim Yılmaz’ın yine hastanede yapılan memnuniyet anketlerine tepki gösterdiği, Şubat ayında sözleşmesinin devam etmesi halinde personele gözdağı verdiği de çalışanlar tarafından yapılan iddialar arasında olduğu yazılıyor.
BSHA haberde yer verilen söz konusu iddiaların telefon üzerinden gazeteye iletildiği, ihbarda bulunan kişi ve kişilerin ismini açıklamadıkları bilgisine ulaştı. (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)