Kültür Sanat
Chatbotlar tatilde fazla mesai yapacak!
9 günlük bayram tatilinde dijital yakalılar olarak adlandırılan chatbotlar iş başında olacak ve tüketicilere 7/24 hizmet vermeye devam edecek.
9 günlük bayram tatilinde dijital yakalılar olarak adlandırılan chatbotlar iş başında olacak ve tüketicilere 7/24 hizmet vermeye devam edecek. Türkiye’nin uçtan uca müşteri hizmetleri otomasyonunda lider yapay zekâ şirketi CBOT’un öngörüsüne göre; bayram tatili öncesinde en çok seyahat ve havayolu chatbotları mesai yapacak. Bayram tatili boyunca ise bunlara ek olarak E-ticaret, bankacılık, telekom chatbotları da hız kesmeden ilgili kurumların müşterilerine hizmet vermeye devam edecek. Böylece chatbot hizmeti sunan şirketlere müşterileri tatil boyunca 7/24, anında ulaşabilecek.
Pandemiyle önemi katlanarak artan ve hemen hemen her sektörde kullanıma sunulan chatbotlar uzun bayram tatilinde de hizmet vererek insanların ihtiyaçlarını karşılamaya devam edecek. Farklı sektörlerden çok sayıda şirket çalışanı, tatilin tadını çıkarırken, dijital yakalı chatbotlar müşterilere 7/24 hizmet verecek. Özellikle seyahat sektöründeki chatbotlarda bayram tatili öncesi ve süresince işlem hacminin dikkat çekici seviyede artacağı öngörülüyor. Bayram döneminde seyahat chatbotlarının mesaj sayılarında 5 kat artış bekleniyor.Chatbotların bayram tatili sürecinde göstereceği performansın aslında geleceğin bir projeksiyonu olduğuna dikkat çeken CBOT Kurucu ve CEO’su Mete Aktaş: “Chatbotlar, hayatımızın her alanında giderek daha önemli bir yer ediniyor. Özellikle işlemlerini anında halletmek isteyen insanlar, tatil dönemlerinde ve kurumların kapalı olduğu zamanlarda chatbotlar aracılığıyla destek alarak işlerini kolaylıkla gerçekleştirme imkanına sahip oluyor. Chatbotlar, güçlü bir performans sergileyerek ve canlı destek ihtiyacını minimize ederek hayatımızda giderek vazgeçilmez hale geliyor. MarketsandMarkets’ın yaptığı araştırmaya göre, 2022’de 4,7 milyar dolar olan Dünya chatbot pazar büyüklüğünün, yıllık ortalama % 23,3 büyüyerek 2028’de 15,5 milyar dolara ulaşması bekleniyor. Böyle önemli bir büyüme oranı yakalayan pazarın farklı kullanım alanlarında hizmet veren, hem kurumlara hem kullanıcılara fayda yaratan ve yetkinlikleri sürekli artan chatbotlar ortaya koyacağı açık. Biz, CBOT olarak, ARGE faaliyetleri ile üzerine yatırım yapmaya devam ettiğimiz yetkin yapay zeka teknolojisi ve elde ettiğimiz geniş deneyimle başarılı chatbotlar sunarak kurumlara verimlilik ve kesintisiz yüksek kaliteli hizmet imkanı sağlamaya devam edeceğiz.” diyor.
Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı