Connect with us

Sağlık

Canan Karatay Anlattı, Rıza Üretimi İle Hangi Yiyeceklere…

Published

on

Prof. Dr. Canan Karatay, Karatay Sözü ismini verdiği Youtube kanalı üzerinden sağlıklı alanında uyarılarda bulunmaya devam ediyor. Karatay, bu kez de, Çin Tuzu içinde bulunan Glutamat maddesine dikkat çekti.

Video içerisinde glutamatın Çin tuzunun içinde bulunan bir kimyasal olduğu söyleyen Dr. Canan Karatay, “Glutamat bir zehirdir ve bütün hazır yiyeceklerin, bütün hazır içeceklerin içinde bulunan çok tehlikeli bir zehirdir. Aynı zamanda bu zehir, sinir sistemini mahvediyor. Körlüğe sebep oluyor. Bütün hazır yiyeceklerde, bütün hazır tatlılarda bulunan kimyasaldır. Çok tehlikelidir bunu daha önce açıklamıştık. Bütün suni tatlandırıcılar. Sukruloz, sakroz da dahil ne aklınıza geliyorsa hepsi tehlikelidir. Sıfır kalori diye piyasaya sürülmüştür. Kilo almayalım diye buna hücum edilmiştir ama kilo aldırmaktadır. İştah açmaktadır. İştahı açarak şeker hastalığı yapmaktadır ve aynı zamanda bağımlılık yapmaktadır. En büyük zehir bunlar, kanser de yapıyor. Körlük yapıyor. Vücuda girdiği zaman beyni ve sinir sistemini bozuyor.” dedi.

 

Yaratılan Algılar İle Bu Besinler Üzerine Rıza Üretiliyor

Yaratılan Algılar İle Bu Besinler Üzerine Rıza Üretiliyor

Geçtiğimiz günlerde Dünya Sağlık Organizasyonu’nun Aspartamın kanser yapıcı olduğunu söylediğini hatırlatan Prof. Dr. Canan Karatay, “Tabii bu senelerden beri bilinen bir şey. Yeni devreye geldi. Bunu daha önceki videolarımda anlattım. Ben şimdi size bir rıza programlanmasından bahsetmek istiyorum. 1988 yılında Amerika’da çok değerli bilim adamları Herman ve Chomsky tarafından bir kitap çıktı. Bu kitabın adı ‘Manufacturing Consent’ yani Rıza Üretme. Rıza üretme; bütün algıları yaratarak. Bütün sosyal medyayı, televizyonu, her türlü basını, her türlü derneği, her türlü dernekleri kullanarak halkta sanki kendi seçiyormuş gibi rıza yaratmak. Bunu mutlaka okumanızı tavsiye ediyorum ‘Manufacturing Consent’. Chomsky çok önemli bir bilim adamı. Bütün diyet yiyeceklerin, diyet içeceklerin, kola grubu içeceklerin, buz çayı içeceklerinin içinde aspartam var ve aspartam iştah açıyor. Hâlbuki öyle bir algı yaratıldı ki siz rızanızla gidip iştahımı kesecek, kilo vereceğim, sıfır kalori diye kullanmaya başlıyorsunuz. İşte en büyük tehlike buradan geliyor. Benim açıklamak istediğim lütfen aldığınız her hazır fabrikadan gelen, her hazır yiyeceğin, içeceğin ve tatlıların içindeki bütün katkı maddelerini okuyun. Kendi sağlığımızı ele alalım.” diye konuştu.

 

Prof. Dr. Canan Karatay
Prof. Dr. Canan Karatay

Prof. Dr. Canan Karatay: “İnflamasyon, Glutamat ve Aspartam. Üçü Birlikte Mikrobiyomu Bozuyorlar”

Vucütta inflamasyon, glutamat ve aspartamın üçü de bulunduğunda sinirlerimizin hatta beynimizin bozulduğunun vurgusunu yapan Prof. Dr. Canan Karatay şunları söyledi,  “Bütün hastalıkların kronik, dejeneratif dediğimiz hastalıkların temeli atılmış oluyor. Bunun başında da kanserler, kalp krizleri, felçler, otizm, mide bağırsak hastalıklar geliyor. Çünkü bütün bunlar, üçü birden, mide ve bağırsakta bulunan mikrobiyomu bozuyor. Mikrobiyomu bozulunca da depresyonlar, işte şizofreniler ortaya çıkıyor.”

 

Bu Besinler Vücutta İnflamasyon Başlatıyor

Bu Besinler Vücutta İnflamasyon Başlatıyor

Vücutta inflamasyona sebep olan inflamatuar yiyeceklerden bahseden Prof. Dr. Canan Karatay, “Bunlara proinflamatuar yiyecekler deniyor. Başta omega6 içeren yağlar geliyor. Omega6 içeren yağlar, çekirdek yağları. Mısır özü yağı, ayçiçeği yağı, pamuk yağı ve soya. Hidrolize edilmiş yağlar. Sıvı yağlar ve sebze özü yağlar. Senelerce algı yaratılarak siz onları sağlığınız için bilerek yahut bilmeyerek kullanıyorsunuz. Bütün hastalıkların altında da bunlar yatıyor. Bu nedenle o halde inflamatuar yiyeceklerden uzak duracağız. Başta yağlar, omega6 içeren yağlar, soya yağları çok tehlikeli. Mısır özü yağı ayçiçeği yağı, pamuk yağı, bunlar çok tehlikeli. Tabii şeker ve un ufak olmuş, çok aşırı derecede işlenmiş unlar, her türlü un. Bunları vücutta inflamasyon başlatıyor.” dedi. (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)

Continue Reading
magazin haberleri