Connect with us

Sağlık

Okullarda Cep Telefonun Yasağı !

Published

on

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin yeni eğitim ve öğretim döneminde öğrencilerin dersliklere cep telefonu sokmamaları yönünde tedbirler alınacağını açıkladı.

MEB Bakanı Tekin, Şanlıurfa’da düzenlenen değerlendirme toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Velilerin en çok ‘öğretmenlerin sosyal medya üzerinden ödev vermelerinden’ şikayet ettiğini belirtti. Bu durumun öğrencilerin, çocukların dijital bağımlılıklarını olumsuz şekilde etkilediğini hissettiklerini, gördüklerini anlatan Bakan Tekin, “Bize gelen eleştiriler doğrultusunda bunun da tedbirini aldık. Çocuklarımızın okullarda GSM cihazları, cep telefonlarıyla çok fazla vakit geçirdiklerinden hareketle önümüzdeki eğitim öğretim yılında bunu zorunlu kılmamakla beraber, bunun teşvik edilmesini arzu ediyoruz. Çocuklarımızın dersliklere cep telefonu sokmamalarını, sokmayacak şekilde tedbirlerin alınmasını arzu ediyoruz” diye konuştu.

Okullarda Cep Telefonun Yasağı !
Okul dersliklerinde cep telefonu yasağı

“Obezite ve dijital bağımlılıkla mücadele edilecek”

Bakan Tekin, 81 valiliğe gönderdikleri eğitim öğretime hazırlık genelgesini hatırlatarak, “Türkiye’deki eğitim öğretim sürecini ilgilendireceğine inandığım birkaç hususun altını çizmek istiyorum. Obezite ve dijital bağımlılık şu anda çağımızın önemli problemlerinden bir tanesi. Valilerimizden, il milli eğitim müdürlerimizden ve öğretmenlerimizden bir ricamız var. Okul bahçelerimizi lütfen öğrencilerimizin hem dijital bağımlılıklarının azaltılacağı hem gündelik aktivitelerini yapabilecekleri oyun alanlarına, bu oyunların bizim geleneklerimiz, göreneklerimiz, kültürel mirasımızı da yansıtacak oyunlarla bezenmiş bir şekilde okul bahçelerimizin etkili kullanılmasını arzu ediyoruz.” diye konuştu. Tekin, “Bunun için Bakanlık merkez teşkilatından destek talepleri olan okullarımıza destekler vereceğiz. Arzumuz hem çocuklarımızın sağlıklı bir ortamda eğitim, öğretim alması, hem bedensel sağlıklarını düzgün bir şekilde gerçekleştirebilmiş olmamız hem de dijital bağımlılıktan çocuklarımızın, teneffüste elektronik ortamlardaki kendi ruhsal ve zihinsel sağlıklarını sıkıntıya sokabilecek olan bağımlılıklarından bir nebze de olsun kurtulabilmiş olmalarını istiyoruz” şeklinde konuştu.

Şehrimizi Tanıtalım Projesi

Tekin, 2017 müfredat değişikliği sürecinde seçimlik dersler içerisine “Şehrimizi Tanıtalım” ünitesi koyduklarına değinerek, “Bunu çok önemsiyorum. Çocuklarımızın, gençlerimizin yaşadıkları şehrin geleneklerini, kültürünü, doğasını, tarihi dokusunu, kültürel mirasını yaşaması, öğrenmesi, bilmesi açısından öğretmenlerimizden rica ediyoruz. Bu ünitenin, aktif şekilde kullanılması, ilin bu anlamdaki mirasının çocuklarımıza yansıtılmasını da özellikle istirham ediyoruz.” ifadelerini kullandı. (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)

 

Continue Reading
magazin haberleri